Nyårslöften!


2021

GOTT NYTT ÅR!

Nyårslöften är en möjlighet att utveckla nya vanor, nya idéer och möjligheter. För oss som rörmokare ligger fokus varje år på hur vi bättre kan hjälpa och betjäna våra kunder och samhället vi lever i genom att erbjuda den bästa servicen, återkopplingen, svarstiderna och att vara uppdaterade på den senaste tekniken och produkterna inom VVS.

En del av vårt mål på vägen till att bli en bättre leverantör av VVS-tjänster inkluderar att ge bättre vägledning och råd till våra kunder så de kan hand om sin egen VVS-anläggning så långt som möjligt i förebyggande syfte.

Även om våra rörmokare är både trevliga och har stort fokus på service så förstår vi att det finns roligare saker att göra än att behöva ringa en rörmokare i en krissituation!

Av den anledningen har vi sammanställt den här listan med tio nya nyårslösningar som kan hjälpa dig att bäst ta hand om din VVS och i sin tur både ditt hem och dig själv. 

Ignorera inte små problem.

En läckande kran, en trasig packning på ett avlopp eller konstiga ljud från rör kan alla vara små tecken på större problem. Eller pengar som rinner iväg i onödan. När det gäller VVS är de flesta problemen inte en stor sak ... tills de är det. När VVS-problem är en stor sak kan de kosta mycket pengar och ställa till stor skada. Ta därför tag i dessa saker direkt, ring en rörmokare, så sparar du mycket pengar och en hel del huvudvärk.

Gör det mysigt för dina rör!

Rörisolering är en nödvändighet som många husägare inte tänker på förrän det är för sent. Hur ser det ut hos dig? Isolering skyddar mot frysskador och hjälper dig även att spara pengar när du leder energin till rätt ställe. En rörmokare kan hjälpa dig att se över din anläggning om du känner dig osäker på vad du ska fokusera på.

 

Har du en avfallskvarn i ditt kök? Behandla den vänligt är du snäll……

Kom ihåg att avfallskvarnar, eller matkvarnar som de också kallas, inte är soptunnor. Lägg inte kaffesump, fibrösa grönsaker, ben eller andra föremål i dem. Det riskerar att skada kvarnens skärsystem. Häll aldrig oljor eller andra fetter i avloppet heller, för när det svalnar kommer fettet att stelna. Det blir stopp i avloppet och du måste ringa till rörmokaren. Var snäll mot ditt avlopp så kommer ditt avlopp vara snällt mot dig!

Var mer miljömedveten.

Visste du att det sparar tusentals liter vatten om du bara stänger av vattnet i tvättstället när du borstar tänderna? Hur är det förresten med din duschrutin? Stänger du av vattnet när du tvålar in dig? Har du en modern och snålspolande toalett? Om inte tycker jag att du ska kontakta oss så kommer en rörmokare och byter ut den. Gör världen (och din plånbok!) en tjänst genom att ägna mer uppmärksamhet åt mängden vatten du använder.

Ge din varmvattenberedare eller värmepump den uppmärksamhet den förtjänar.

Varmvattenberedare och värmepumpar är lätta att glömma eftersom du knappt någonsin ser dem. De står ofta undangömda i tvättstugan eller nere i ett gammalt pannrum. Se till att din anläggning besiktigas och kontrolleras minst en gång per år. Ring oss så hjälper vi dig om du känner dig osäker.

Har du egen vattenbrunn? Var uppmärksam på din vattenkvalitet!

Har du märkt att din hud, hår eller händer har blivit torra eller spruckna? Kanske är vattnet i ditt hem för hårt och du kan dra nytta av att installera en anläggning för rening av ditt vatten. Det finns såklart fler saker som kan vara i obalans med ditt vatten och som kan åtgärdas med en bra reningsanläggning. Ett vattenprov ger dig svar. Hör av dig så skickar vi en provflaska.

Sluta behandla din toalett som en papperskorg.

Toaletter är inte gjorda för att hantera något annat än toalettpapper eller sådant som passerat genom din kropp. Spola aldrig ner toalettartiklar, bomullstops, bomullspads, bindor eller andra sopor. Placera en papperskorg bredvid din toalett istället, så slipper du ringa den där trevliga rörmokaren.

Investera i en rörinspektion eller besiktning av din VVS-anläggning.

Är du osäker på hur det ser ut i ditt avlopp och hur skicket på ledningarna är? Anlita en rörmokare en gång per år för att kontrollera allt på en gång. Vi kan rensa avloppet och meddela dig om det finns några problem du bör vara uppmärksam på. Samtidigt kontrollerar vi din värmeanläggning och går igenom ett antal punkter med avseende på säkerhet och funktion. Dessa besök kostar inte mycket och de kan hjälpa dig att undvika annars osynliga problem. Kontakta oss så berättar vi mer.

Skydda avloppen.

Några kronor som du spenderar nu kommer att spara dig stor huvudvärk i framtiden. Avloppsskydd är inte stora och är sällan i vägen. De är billiga och kan hjälpa dig att täppa till större springor som gör att fel saker glider ner i avloppet.

Känn till det bästa företaget att ringa i nödsituationer!

Enligt vår mening skulle det vara oss. Teamet på PROVVS.SE har erfarenhet, kunskap och teknik för att lösa alla VVS-problem du kan stöta på. Både snabbt och effektivt.

Du behöver inte hålla alla dessa nyårslöften (även om vi skulle bli riktigt imponerade om du gjorde det), men bara ett eller två kan göra stor skillnad.